×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

false
false
true
فرهنگستان علوم پزشکی: باید از کشت و واردات “فرآورده‌های تراریخته” جلوگیری شود

فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی از ابهام جدی در سلامت “محصولات تراریخته” خبر داد و پیشنهاد کرد که تا اطمینان یافتن از سلامت کامل مصرف این گونه محصولات، از کشت و واردات آن به کشور جلوگیری شود.

به گزارش تهران ۲۴ ، نبود مستندات قوی علمی و مستندات معتبر، اثرات سوء کمتر شناخته‌شده یا ناشناخته زودرس و دیررس محصولات تراریخته و نیز قوانین سختگیرانه کشورهای اروپایی برای ورود و مصرف گیاهان تراریخته و محصولات جانبی از جمله دلائل ابهامات موجود در سلامت محصولات تراریخته عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی سلامت آحاد کشور خواسته شده بررسی‌های علمی جامع و لازم در خصوص ابعاد مختلف سلامت محصولات تراریخته با استفاده از فناوری‌های نوین به عمل آورد و نتایج را برای آگاهی عموم اعلام کند.

متن کامل بیانیه فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی تحت عنوان “ابهام در سلامت محصولات تراریخته” به شرح ذیل است:

«در جهت صیانت از سلامت آحاد جامعه توجه جدی به امنیت و ایمنی غذا از طریق کنترل کیفی محصولات کشاورزی، سیستم فناوری تولید غذا به طور خاص تولید بذر، کشت و مصرف محصولات تراریخته از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

به محصولاتی که از طریق مهندسی و اصلاح ژن های یک ارگانیسم به دست می آیند “تراریخته” گفته می‌شود؛ در این پدیده یک یا چند ژن از یک موجود به موجود غیرهمگن منتقل می‌شود؛ این امر به طور طبیعی امکان‌پذیر است، دستکاری ژنتیکی گیاهان به روش بیوتکنولوژی برای نخستین بار در سال ۱۹۸۳ میلادی گزارش شد.

پس از به وجود آمدن گیاهان تراریخته، عملا انتقال ژن از هر موجودی به گیاه امکان‌پذیر شد و این امر نگرانی‌های زیادی را در امر سلامت انسان و محیط زیست به وجود آورد؛ به همین دلیل جامعه جهانی پروتکل‌هایی از جمله “ایمنی زیستی کارتاهنا” را تدوین کرد.

با توجه به اهمیت مسئله، فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران نیز جلساتی برای تبیین دیدگاه خبرگان، با حضور مسئولان و صاحبنظران کشوری تشکیل داد؛ بحث‌ها عمدتا بر بذر، کشت و مصرف محصولات تراریخته متمرکز شد و در جمع‌بندی نظر فرهنگستان در خصوص سلامت محصولات تراریخته اعلام شد.

با وجود دیدگاه برخی از صاحبنظران مبنی بر لزوم استفاده از فناوری‌های نوین تراریخته در تامین غذای کشور و پایداری تولید محصولات و نیز جلوگیری از خسارت ناشی از سموم کشاورزی باید این نکته را مد‌نظر قرار داد که قبل از فراگیر کردن آن باید پشتوانه علمی و مستندات معتبر تهیه و ارائه شود.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به عنوان متولی سلامت کشور بررسی‌های علمی لازم را معمول داشته و مسئولان و مردم را با همه ابعاد موضوع آشنا کند؛ لازم به ذکر است به دلیل اثرات سوء کمتر شناخته شده یا ناشناخته زودرس و دیررس محصولات تراریخته، از سال‌ها پیش کشورهای اروپایی قوانین سختگیرانه‌ای برای ورود و مصرف گیاهان تراریخته یا محصولات آنها وضع کرده‌اند لذا رفتار این کشورها در برخورد با این پدیده باید سایر کشورها و از جمله کشور ما را هم به تامل وا دارد.

از موضوعات جدی و بسیار پیچیده، تلاش‌های سوئی است که برای تسلط بر کشورها از طریق غذا به ویژه تولید و مصرف محصولات تراریخته صورت می‌پذیرد.

به دلیل اقتدار و انحصارگرایی اَبَر شرکت‌هایی که در امور مربوط به محصولات تراریخته نقش دارند باید قبل از هرگونه تصمیم‌گیری و با اجتناب از تعجیل در کاربرد استراتژی تولید و مصرف محصولا تراریخته، مطالعات دقیقی در این ارتباط صورت پذیرد چرا که عدم توجه به این موضوع نتیجه عکس داده و می‌تواند به یک ابزار تهدید‌کننده امنیت غذایی تبدیل شود.

بنابراین با توجه به نکات فوق‌الذکر به نظر فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، استفاده از فرآورده‌های تراریخته در کنار فواید، خطراتی نیز خواهد داشت لذا پیشنهاد می‌شود تا اطمینان یافتن از سلامت کامل مصرف این گونه محصولات، از کشت و واردات فرآورده‌های تراریخته به کشور جلوگیری به عمل آید.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

http://teheran24.ir/?p=21494
false
true
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

*


true